Nieuws

Samen de winter door!

Gratis energie-experts ingezet voor huishoudens van gemeente Beuningen

Op 19 november is er een bijeenkomst in De Lèghe Polder om ‘samen de winter door te komen’.

Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening, ook in Beuningen. Het aantal inwoners dat hiermee te maken heeft, was al 4,7 procent en loopt alleen maar verder op. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening wordt een openbare bijeenkomst georganiseerd: ‘Samen de winter door’.

Belangstellenden kunnen hier advies inwinnen van energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers hun eigen energierekening verlagen. Vervolgens kunnen zij op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen eenvoudig verder helpen.

Jody van Ittersum, bestuurslid energiecoöperatie EnergieVoorVier: ‘Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt, want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen.’

De bijeenkomst is een initiatief van alle energiecoöperaties door heel Nederland. Zij hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies.

Bijeenkomst ‘Samen de winter door’

Waar: De Lèghe Polder, Schoolstraat 16, Beuningen
Wanneer: 19 november 2022
Tijd: vanaf 13:00 uur tot ongeveer 15:00 uur
Aanmelden:Niet nodig. Op www.samendewinterdoor.nu kun je de locaties vinden.
Voor wie:Iedereen die benieuwd is hoe zij energie kunnen besparen.

 

Word lid van Energiecoöperatie EnergieVoorVier en investeer in groene energie