Nieuws

Gebiedstafel Windpark Beuningen zoekt meedenkers 

Windpark Beuningen zoekt inwoners die meedenken, meepraten en meesturen. Dit najaar wordt een gebiedstafel opgestart. Een gebiedstafel is een overleg waarbij de initiatiefnemers van het windpark in gesprek gaan met lokaal belanghebbenden. We zijn op  zoek naar  gemotiveerde inwoners die willen meedenken en beschikbaar zijn om mee te doen,  naast direct-omwonenden van het park, grondeigenaren, ondernemers en natuurbeschermers, de overige beoogde deelnemers van de Gebiedstafel Windpark Beuningen.

De Gebiedstafel Windpark Beuningen vergadert ongeveer vier keer per jaar. Initiatiefnemers voor de gebiedstafel zijn de ontwikkelaars van het windpark: Energiecoöperatie EnergieVoorVier (EVV), Eneco en Falck Renewables. Aan de gebiedstafel worden de plannen voor Windpark Beuningen op de voet gevolgd, besproken en van advies voorzien.

Belangrijk uitgangspunt van de Gebiedstafel Windpark Beuningen is dat alle deelnemers zich verbinden aan het (gemeentelijke) beleidskader en de verleende vergunning voor de ontwikkeling van het windpark. Doel is o.a. om in 2040 energieneutraal te zijn. Ben je tegen de komst van het windpark? Dan is een gebiedstafel niet een initiatief dat bij jou past.

Jouw profiel

  • Inwoner van de gemeente Beuningen;
  • Goede maatschappelijke antenne;
  • Brede belangstelling voor de regionale energietransitie en een open houding voor de kansen die de transitie met zich meebrengt;
  • Goede communicatieve vaardigheden en een teamspeler;
  • Bereid om ongeveer vier keer per jaar een vergadering van de gebiedstafel bij te wonen en om tijd te investeren in terugkoppeling aan belangstellende inwoners en/of de vereniging waarvan je lid bent.

Meer informatie of aanmelden

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een vervolgbijeenkomst in september waarin je meer informatie krijgt over het functioneren van de gebiedstafel. Daarna kan je besluiten of je, samen met andere belangstellenden, mee wilt denken en plaats wil nemen aan de gebiedstafel.

Voor meer informatie of direct aanmelden voor de vervolgbijeenkomst vragen we je een e-mail te sturen voor 3 juli 2022 aan: info@energievoorvier.nl

Word lid van Energiecoöperatie EnergieVoorVier en investeer in groene energie