Het bestuur

Een aantal enthousiaste inwoners uit de gemeente Beuningen hebben in het voorjaar van 2017 het initiatief genomen tot het oprichten van een lokale energiecoöperatie. In april 2018 is de coöperatie officieel opgericht en bestaat het bestuur uit 8 vrijwilligers.
Op dit moment zijn we volop in gesprek met belanghebbenden (gemeente, inwoners, omwonenden, grondeigenaren, projectontwikkelaars, gebiedsraad) over de ontwikkeling van grootschalige wind- en zonprojecten binnen de gemeente.

 

Heb je interesse om de energiecoöperatie te ondersteunen? 
In de verschillende werkgroepen (communicatie, ledenwerving, financiën, ledenadministratie) kunnen we zeker nog hulp gebruiken! Laat het ons weten per mail! 
evv-logo-rgb-socialmedia-beeldmerk

Jos Willemsen

“Een schone en leefbare wereld vind ik belangrijk, niet alleen voor mezelf maar zeker voor onze kinderen. Om dat te bereiken is een ingrijpende verandering van de energieproductie en het energieverbruik noodzakelijk. Daarvoor is de inzet van iedereen nodig.
Ik wil mijn steentje bijdragen, door mijn kennis te gebruiken voor  EnergieVoorVier. Door mijn ruim 30 jarige ervaring in de financiële sector, ligt mijn bijdrage met name in de financiële kant.
Hierdoor kan ik dichtbij, in onze eigen gemeente, werken aan de uitdagende projecten die nodig zijn om de energiebalans weer in evenwicht te krijgen. Door als burgers het initiatief te nemen, biedt dit ook de kans om zelf het rendement van bijvoorbeeld windmolens op te eisen. We betalen veel belasting, en door zelf de projecten op te zetten, verdienen we die ook zelf weer terug. Ook levert dit lokaal werkgelegenheid op. Zo verdwijnt ons belastinggeld dus niet naar investeerders van ver weg.”
evv-logo-rgb-socialmedia-beeldmerk

Sanne Peeters

“Met mijn deelname als bestuurslid van de energiecoöperatie wil ik een steentje bijdragen aan de  energietransitie in Nederland. Niets doen is wat mij betreft geen optie! Wij kunnen, samen met de inwoners, verenigingen en bedrijven binnen de gemeente Beuningen, de verantwoordelijkheid pakken om in ieder geval onze directe leefomgeving te verduurzamen in de komende jaren. Maken we de wereld een klein beetje mooier met elkaar!”.
evv-logo-rgb-socialmedia-beeldmerk

Jody van Ittersum

“Ik woon intussen met echtgenoot en drie dochters meer dan 30 jaar in Beuningen. In die tijd is de gemeente Beuningen enorm gegroeid. Mooie initiatieven worden ontwikkeld. Ik vind het een uitdaging om samen met een groep mensen zelf windmolens en zonnevelden te ontwikkelen. Straks kun je aandeelhouder van een stukje van een windturbine en/of zonneveld in gemeente Beuningen worden. Hoe stoer is dat! Daarnaast gaat het omgevingsfonds mooie projecten financieren. Deze duurzame investering biedt een veel beter resultaat dan de spaarrekening”.
evv-logo-rgb-socialmedia-beeldmerk

José Muijres

“Ik woon samen met mijn partner al meer dan 30 jaar in Beuningen. Ik werk bij Stichting PAS in Arnhem. Stichting PAS zet zich in voor kansengelijkheid in het onderwijs. Mijn belangrijkste drijfveer om me samen met anderen in te zetten voor EnergieVoorVier is een gezonde leefomgeving voor de huidige en toekomstige generatie. Door met zijn allen de schouders er onder zetten, zorgen dat de doelstellingen voor een energieneutraal Beuningen gehaald worden. En natuurlijk is het leuk en spannend om mee te werken aan het ontwikkelen van energieparken in onze gemeente, waar onze inwoners ook nog eens mee kunnen profiteren van de voordelen die dat gaat opleveren”.
evv-logo-rgb-socialmedia-beeldmerk

Daphne Willems

“Verse Beuningenaar en bioloog. Voor mijn werk ben ik veel in Latijns-Amerika, maar ik maak graag ook hier, gewoon thuis om de hoek, de wereld een beetje mooier. Winst voor het milieu, voor mijn buurman en voor mijzelf: lokale groene stroom levert het allemaal. Daar krijg ik energie van!”

Hier een filmpje van Daphne!

evv-logo-rgb-socialmedia-beeldmerk

Karin Hoogenboom

“Ik ben getrouwd met Ron en moeder van 2 volwassen kinderen. We wonen nu 26 jaar in Beuningen, en ik werk al net zo lang en met veel plezier in verschillende ondersteunende functies in het CWZ en heb ook al een paar bestuurlijke functies achter de rug. Waarom nu in het bestuur van de energie coöperatie? Omdat het me letterlijk energie geeft! Het is leuk om met een aantal (jonge) mensen de leefbaarheid van de gemeente Beuningen voor jonge mensen verder te ontwikkelen. Maar ook om mezelf nog verder te ontwikkelen. Want iedereen kan en doet wat anders; en dat is nodig om zo’n groot en mooi project kans van slagen te geven”.
evv-logo-rgb-socialmedia-beeldmerk

Patrick Beusker

“Samen met mijn vrouw en onze twee kinderen woon ik inmiddels al weer ruim 10 jaar in Beuningen. Ik werk bij het farmaciebedrijf Synthon, aan de rand van Nijmegen.
De belangrijkste redenen om actief mee te doen met EnergieVoorVier zijn voor mij dat ik het heel belangrijk vind dat mijn kinderen straks ook nog in een leefbare omgeving kunnen leven, dat ik het een hele mooie uitdaging vind om met elkaar grote projecten van de grond te krijgen en dat het voor mij een leuke manier is om de gemeente Beuningen in al zijn facetten beter te leren kennen”.